Customer Support Medewerker

Ben jij een expert in klantencontact en kun jij technische vraagstukken oplossen? Help jij onze klanten graag vakkundig en zie jij het als een uitdaging om ieder telefoongesprek af te sluiten met een klant die tevreden is? Dan zoeken wij jou!

Customer Support Medewerker

Leading Foot Technology (LFT) is een toonaangevend bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en vervaardiging van medische inlegzolen. Met productiefaciliteiten in Nederland en andere Europese landen is LFT een grote speler. Door de huidige Europese expansie zijn we op zoek naar medewerkers die ons helpen deze verdere groei te realiseren. Onze klanten zijn medische specialisten in de Podologie, Podotherapie en Orthopedie. Wij bieden deze voetspecialisten complete business-to-business oplossingen op het gebied van het analyseren en behandelen van voetproblemen. Daardoor krijgt elke patiënt de best mogelijke medische voetbehandeling, en ook de best mogelijke op maat gemaakte inlegzool.

Wat ga je doen?

Als Customer Support Medewerker bij LFT ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten. In deze rol heb je het eerste klantencontact. Dagelijks sta je de klanten correct te woord en help je ze met hun vraagstukken. Deze vraagstukken kunnen bestaan uit het oplossen van problemen, het installeren van software en trainen van klanten, documenteren van werkinstructies en specifieke werkprocessen. Je wordt ondersteund door ons LFT ontwikkelteam dat de unieke software van LFT beheert. Tevens participeer je in seminars en beurzen en vind je het leuk om klanten te ontmoeten, mede gezien het dagelijkse contact met de klanten.

Jouw kwaliteiten

  • Op een goede en adequate manier communiceren met de klant. Aanbieden van vakkundige oplossingen voor vragen van klanten.
  • Testen, rapporteren, documenteren en doorontwikkeling van nieuwe producten en diensten.
  • Proactief taken oppakken en de organisatie informeren indien nodig.
  • Bewaken van de doorlooptijd van support aanvragen.

Jouw profiel

  • Je beschikt over een mbo/hbo-denkniveau, daarnaast heb je een passie voor ICT.
  • Goede beheersing van de Engelse taal zowel in woord als schrift. Goede beheersing van de Duitse taal is een pré.
  • Je bent klantgericht en krijgt energie van een tevreden klant. Naast uitstekende communicatieve skills en analytisch inzicht ben jij stressbestendig.
  • Specifieke kennis kun jij je snel eigen maken, gestructureerd werken en het overzicht bewaren is voor jou geen probleem.
  • Samen met onze opdrachtgevers kun jij je ambities waarmaken.

Wat bieden wij?

LFT is een dynamisch en ambitieus Nijverdals bedrijf met prachtige producten, diensten en een vooruitstrevende technologie. Het bedrijf is een boeiende omgeving met veel ruimte voor eigen inbreng met een ondernemende, open en informele organisatiecultuur. Wij bieden veel eigen vrijheid en verantwoordelijkheid, met ruimte om te leren. Wij bieden een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een match met jouw DNA?

Leuk! Wij komen graag met je in contact. Stuur dan je cv met motivatie naar inge.jansen@lftonline.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge Jansen (HR-adviseur), telefoon: 088 - 780 0200.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.