Support

Bij LFT doen we ons best om complexe zaken eenvoudig te maken voor u. Heeft u vragen of suggesties? Wenst u technische ondersteuning met betrekking tot hardware, besturingssystemen, de installatie van stuurprogramma’s, software-upgrades? Of heeft u behoefte aan tips & tricks? Neemt u dan contact op met de deskundige medewerkers van ons Customer Support Team. Zij kunnen u te woord staan en wanneer nodig eenvoudig helpen door online verbinding te maken met uw pc of laptop. Het Customer Support Team is op werkdagen van 08.15 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op onderstaand telefoonnummer.

Mail

Phone

Bij LFT hechten we veel waarde aan de interactie met onze klanten. Door u zo goed mogelijk te helpen, bouwen we een langdurige relatie op. Daarom kunt u onze helpdesk niet alleen telefonisch en online bereiken. Wij bieden u ook live hulp op afstand, waarbij één van onze helpdeskmedewerkers tijdelijk de besturing van uw computer overneemt, zodat hij ingewikkelde handelingen voor u kan uitvoeren.

Download teamviewer

E-consult
close slider

LFT e-consult

LFT heeft in korte tijd in verband met het coronavirus het LFT e-consult als nieuwe functionaliteit ontwikkeld. Op basis van bestaande tools en onze LFT Manager software geeft dit de voetspecialist de mogelijkheid haar patiënten op afstand te consulteren.

In deze moeilijke tijden geeft deze functionaliteit u in ieder geval de mogelijkheid om patiënten van advies te voorzien en hiermee ook enige inkomsten te genereren.

Heeft u interesse in onze oplossing en bent u een bestaande klant stuur dan een mail naar helpdesk@lftonline.com of neem contact met ons op door ons te bellen op 088-7800 200.

Bent u geen klant, maar heeft u wel interesse? De externe tools zijn ook voor u gratis en vrijblijvend te gebruiken, mail hiervoor naar sales@lftonline.com of neem contact op met Gert-Jan Liefers op 06-82408354 of Raymond ten Hove op 06-13900631.