Hoe bespaar je tijd en geld in je podologiepraktijk

De uitdrukking ‘tijd is geld’ gaat zeker op voor eigenaars van een podologiepraktijk. Ben je ook uren kwijt aan de administratie? Of aan het kopen van nieuwe instrumenten en het handmatig frezen van inlegzolen? Dat zijn waardevolle uren die je nooit meer terugkrijgt. Daarom moet je als eigenaar van een podologiepraktijk verstandig omgaan met je tijd om de winst te maximaliseren. Weet je dat je minder kunt werken en toch meer kunt verdienen? Lees deze blog en kom erachter hoe je dat doet!

Verdien meer met je podologiepraktijk

Voor iedere ondernemer is het essentieel om inkomsten te genereren. Maar de grote vraag is vaak hoe je dat doet. Voor een podoloog is meestal één manier het belangrijkste: klanten zien tijdens een consult en ze een oplossing bieden voor hun voetproblemen. Helaas is het voor de meeste podologen onmogelijk om de hele werkweek te vullen met alleen maar consulten. Er zijn ook allerlei andere werkzaamheden die veel van je tijd opslokken.

Verspil jij veel tijd als podoloog?

Maar is het echt wel nodig dat je voor al deze werkzaamheden een deel van je kostbare tijd opoffert? Natuurlijk moet je de administratie doen, besprekingen plannen en de boekhouding goed afhandelen. Maar je steekt vast ook veel tijd en moeite in de volgende werkzaamheden:

 • Handmatig frezen van inlegzolen voor je klanten
 • Analyseren van voeten met ouderwetse tools
 • Voorschrijven van kant-en-klare inlegzolen
 • Je administratie bestaat uit stapels papierwerk
 • Onderzoek en analyses kosten veel tijd

 

Al deze werkzaamheden hebben één ding gemeen:

Ze nemen veel van je kostbare tijd in beslag en maken het onmogelijk om je inkomsten te verhogen.

Ga voor een maximale omzet

Laat deze tijdrovende werkzaamheden niet langer je kostbare tijd opslokken. Ontdek de moderne oplossingen van LFT. Die besparen je veel tijd, waardoor je meer tijd hebt voor je core business. Onze complete oplossing biedt vier geweldige voordelen voor iedere podologiepraktijk in Nederland:

 • Een hogere winstmarge per inlegzool
 • Meer tijd om een band op te bouwen met je patiënten
 • Meer tijd om de voetproblemen van je patiënten op te lossen
 • Een maximale omzet en een groeiend bedrijf

 

En het proces is ook nog eens heel eenvoudig. LFT biedt namelijk een complete oplossing die speciaal is afgestemd op jouw praktijk. Een uitgebreid pakket aan hardware, software, trainingen en diensten helpt jou maatwerk inlegzolen te maken voor je klanten. Makkelijker, sneller en van ultieme kwaliteit.
En dit alles met maar één belangrijk doel: hoogwaardige maatwerk inlegzolen voor je patiënten, die hun specifieke voetproblemen voorkomen én oplossen.

Op maat gemaakte inlegzolen lossen de problemen van je patiënten op

Standaard inlegzolen zijn goedkoop en lijken daardoor vaak een interessante optie. Op de lange termijn betalen je patiënten echter een veel hogere prijs. Geprefabriceerde inlegzolen zijn namelijk nooit gemaakt voor de specifieke vorm, omvang of structuur van jouw patiënten en hun voeten. Inlegzolen van lage kwaliteit kunnen soms zelfs voetproblemen veroorzaken.

Daarom geloven we bij LFT in de kracht van maatwerk. Het klopt dat op maat gemaakte inlegzolen duurder zijn, maar kant-en-klare zolen lossen vaak de specifieke problemen van patiënten niet op. Dat doen onze zolen wel omdat ze meer ondersteuning bieden op de juiste plaats. Ontdek snel hoe de complete oplossing van LFT een uitkomst is voor jou én je patiënten.

Ontdek onze complete oplossing

Tijd en geld besparen in je podologiepraktijk is nu heel eenvoudig. Het begint allemaal met de gebruiksvriendelijke voetscanners van LFT. Er zijn 2D- of 3D-voetscanners voor een statische analyse van de voet en een drukplaat om dynamische voetanalyses te maken. De scanapparatuur is altijd verbonden met onze gebruiksvriendelijke LFTPodoManager-software. Met deze multifunctionele software wordt de productie van maatwerkzolen snel in gang gezet. Je scant, analyseert, ontwerpt en bestelt in vijf eenvoudige stappen perfect op maat gemaakte inlegzolen die voldoen aan alle wensen van je patiënt:

 1. Voeg een patiënt toe aan het systeem
 2. Vul algemene informatie in over de patiënt
 3. Voer de scan uit
 4. Maak een plan voor de inlegzool
 5. Stuur je bestelling naar de productielocatie van LFT

“Het hele proces kost je nog geen drie minuten”

Verspil geen tijd meer met verouderde apparatuur die niet bepaald gebruiksvriendelijk is. Laat de tijd achter je waarin je uren kwijt was aan het maken van inlegzolen met de hand. En maak jouw leven als podoloog een stuk makkelijker met ons online administratie- en bestelsysteem.

Waarom LFT?

Uiteindelijk krijgen je patiënten wat ze verdienen dankzij de complete oplossing van LFT: hoogwaardige inlegzolen die speciaal zijn gemaakt voor de omvang, vorm en structuur van hun voeten. De meeste zolen worden al binnen vijf werkdagen geleverd. Zo worden de voetproblemen van je patiënten snel en efficiënt opgelost.

Maar als eigenaar van een podologiepraktijk profiteer je van nog veel meer voordelen. Zo zijn onze voetscanners eenvoudig te integreren in elke praktijk. Daarnaast werkt onze multifunctionele LFTPodoManager-software met vrijwel alle scanners op de markt.

En maak je geen zorgen als je vragen hebt over de hardware of software, want onze specialisten zitten altijd voor je klaar om ondersteuning te bieden via telefoon, e-mail of TeamViewer. Wij zorgen ervoor dat je precies weet hoe je de apparatuur van LFT moet gebruiken.

Bovendien kun je altijd alles volgen, want de hard- en software werkt online. Je kunt dus snel informatie over patiënten invoeren of wijzigen. Of de status van specifieke op maat gemaakte inlegzolen bekijken, waar je ook bent.

Wil je weten hoe je tijd en geld bespaart?

Ben je er klaar voor? Kies dan voor de complete oplossing van LFT. Dan houd je meer tijd over om je te richten op je bedrijf, om een band op te bouwen met je klanten en om voetproblemen op te lossen. Nieuwsgierig hoeveel tijd en geld je kunt besparen met deze complete oplossing? Kom er snel achter met onze ROI calculator. Binnen 48 uur weet je precies hoeveel jouw bedrijf nog kan groeien!

Facebook
Twitter
LinkedIn